Ring oss: 08 - 560 518 80

Uppföljning av klienter

Gjorde en liten uppföljning av gamla elever om vad de tyckte om skola, behandling osv. Här kommer ett litet urval av svaren.
……………………………………………….
Jag tyckte det var lärorikt. Man fick lära sig om datorn i rätt takt. För alla t ex jag, sysslar ju inte med datorer så mycket ute. Självklart fick man med sig något, nu klarar man ju av lite grund av vad man behöver för att kunna gå in på program mm.
……………………………………………….
Trivdes bra med jobbet i trädgården. Med personal och klienter. Fått jobb i kyrkan efteråt och hälsat på flera ggr. Blir flera.
……………………………………………….
Gick precis o tänkte på det, jag hade nog inte suttit här utan Kurön! Jag lyckades ta åt mig lite datakunskap och förstod hur BRA man kan må utan droger: Jag fick självkänslan och förstod jag kunde leva nyktert. Omständigheter med min medecinering från LARO avbröts gjorde att jag föll tillbaka igen. Men jag sökte plats på Kurön igen, fick avslag av soc då. Nu är jag på Edshemmet sen 1 månad med nya tag!! Men jag saknar min tid på Kurön, kommer att hälsa på framöver! Bästa tankarna! Ps underbar personal då som jag kände mig familjär med och trevliga utflykter!
……………………………………………….
Efter 40 år av missbruk hasch, amfetamin, med ett antal överdoser, avgiftningar, anstalter, så hamnade jag till slut på Kurön.
Va väldigt sliten när jag kom till Kurön, jag fick den tiden som behövdes för att samla mina krafter, innan vi började lägga upp en behandlingsplan, som passade mig, (skräddarsydd).
Fick ett ansvarsområde inom måleri/renovering, som fungerade utmärkt, och ledde snabbt till både struktur och vardagsrutiner, vilket jag verkligen behövde/saknade.
Musiken har alltid varit en stor del av mitt liv, på Kurön finns det en musikstudio, som jag tillbringade många timmar i, tillsammans med andra klienter och behandlings assistenter.
Vi spelade både i kapellet och vid våra grillkvällar.
Jag spelade även in lite musik som lagts ut på Youtube.
Som sagt Kurön öppnade upp för mig till ett drogfritt och rikare liv, är fortfarande drogfri sedan jag lämnade ön.
Kurön gjorde inte mig frisk, men Kurön fick mig att stanna upp och reflektera över hur jag levde i mitt missbruk, vilket va en rak resa ner i graven.
Fick verktygen och motivationen att ta upp kampen mot ett bättre liv.
Hurvida jag lyckats återstår att se, men en sak är säkert, jag är drogfri och lever idag ett bra liv.
Det positiva i Kuröns behandlingsprogram är att vi lägger upp behandling och mål tillsammans, och klienter ses med en respekt o inte förakt.
Har vara positiva saker att säga om Kurön.
……………………………………………….
Hej Ari 😊 Både jag och X lärde oss mycket av dej,, vi kunde ingenting om data innan vi kom till dej. Det var både lärorikt och skönt att komma ifrån arbetet
Dessutom har vi haft väldigt mycket nytta av dator hemma vi betalar räkningar och kollar på nyheterna. Tack så jättemycket Ari, du är en duktig lärare 😎
……………………………………………….
Tiden på Kurön blev en vändpunkt. Jag fick själv utan yttre påverkan koncentrera mig på vad som var viktigt för mig. Det passade mig. Sen vet jag att andra kritiserade metodiken – att det inte var ett behandlingshem. Jag tycker inte det, då jag snabbt förstod att man var tvungen att lägga sin egen behandlingsplan. Ledningen på Kurön var väl sisådär just då, men det var inget som berörde mig speciellt mycket. Tack för en fin tid…
……………………………………………….
För min egen del så har jag bara positivt att säga om Kurön, känner en enorm tacksamhet till personal och Frälsningsarmén, över att jag fick chansen att läka mina sår på ön.
Vet också att det är jag själv som gjort mitt tillfrisknande, till en verklighet, men det skulle nog inte ha fungerat, utan ön’s inverkan på mig.
……………………………………………….
Jag uppskattar att det både fanns tolvstegsmöten och möjlighet att få jobba på ön. Skolan och läraren hade bra utrustning och läraren var väldigt kompetent. Det gick snabbt att komma in i gemenskapen om en ville det. Bra aktiviteter och kiosk och gemensamma tv-rum. Väldigt bra personal. Jag fick dessutom hjälp med praktikplats efter avslutad behandling.
Kurön är kanon det gäller bara att man själv vill 🙂
……………………………………………….
Hej Ari! Inget fel på Kurön det är ju vad man gör det till men jag ska poängtera att dina lektioner i data o musik är både roliga o givande i övrigt är maten bra o ett bra gym o att det finns ett bra utbud på andra sysselsättningar o sist men inte minst tycker jag att de flesta i personalen e bra hoppas allt e bra med er kram😘👍👍👍
……………………………………………….

Hej!
Jag trivdes väldigt bra på kurön och framförallt har jag fått nytta av musikdataprogrammen du lärde mig 👍
Undervisningen med storbild under datalektionen var lättfattlig och tydlig. Sedan vill jag ge ett plus för pushningen jag fick i Studion 😃 Tack Ari!